Подслушвали съдия заради Марешки

OFFNews 11 април 2017 в 15:55 4852 1

Подслушвали съдия заради Марешки

Съдия Светлозар Георгиев от Окръжния съд във Варна е бил подслушван във връзка с делото за изнудване, в което подсъдим е лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки. Това станало ясно по време на делото срещу съдия Георгиев в Софийския градски съд (СГС), съобщава "Правен свят".  

Като съдия Георгиев е гледал делото срещу Марешки.

Още на 11 август председателят на Софийския апелативен съд Даниела Дончева е дала разрешение за използване на СРС срещу Георгиев. Разрешението било за подслушване на телефона и кабинета на магистрата, а подозренията срещу него били свързани с разглеждането на делото срещу Марешки. В хода на подслушването обаче станало ясно, че съдията склонил прокурор Здравка Задгорска да прекрати разследването по друго дело "поради малозначителност". Става въпрос за дело срещу бившия полицай Николай Добрев, който на 15 септември 2016 г. забравил ловната си пушка върху капака на автомобила. Когато потърсил оръжието, то вече било изчезнало. Той подал сигнал в полицията, но се оказало, че пушката била върната от мъж, който я намерил. 

Според прокуратурата Георгиев търсил 4 пъти прокурор Задгорска, за да я убеди да не внася в съда делото срещу полицая. Съдията бил записан да казва "да се помогне на човека, член 9 е отвсякъде, на всеки може да се случи". Отделно имало 15 разговора между Георгиев и Добрев след 15 септември м.г. Тази информация била събрана със СРС, които били експлоатирани срещу Георгиев повече от месец преди Добрев да забрави оръжието си.

Очаква се съдът да се произнесе по обвинението в сряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови