Постоянен арест за шефката на болницата в Раднево

OFFNews 23 февруари 2020 в 19:00 6304 0

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови в неделя Окръжния съд в Стара Загора за управителя на общинската МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ д-р Мая Узунова-Конова и двама от подчинените й. Това са изпълняващата задълженията на началник „ТРЗ“ и „Личен състав“ Марта Стефанова и служебният шофьор Слави Иванов.

С домашен арест е напусналата преди седмица здравното заведение главна счетоводителка Мария Атанасова, съобщи Старозагорски новини.

Срещу управителката е повдигнато обвинение за присвояване на средства в особено големи размери и безстопанственост, а останалите са обвиняеми за пране на пари.

Конова и другите трима първоначално бяха задържани за 24 часа по Закона за МВР, след което мярката им бе удължена на 72 часа.

Постоянните мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативната прокуратура в Пловдив, заседанието е насрочено за 5 март.

Припомняме, че предварителната проверка за престъпления по служба в МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ започна след два сигнала до прокуратурата и ДАНС на 13 февруари от кмета на Раднево д-р Теньо Тенев и председателя на местния парламент д-р Румен Йонков.

Болницата има 1,3 млн. лева задължения, лекарите и медицинските сестри не са получавали заплати от два месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови