Повдигнаха обвинение на виртуалния любовник на банкерката, присвоила 1 млн. лева

OFFNews 27 януари 2020 в 16:18 2176 0

Снимка prb.bg

Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение на Сергей М. от Монтана, съобщиха от Апелативната прокуратура. 

Той е привлечен като втори обвиняем по воденото досъдебно производство срещу банковата служителка Невена Й., която е обвинена за присвояване в особено големи размери. 

На Сергей М. е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери. Наложена му е мярка за неоклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лв. 

38-годишната Невена Й. е в ареста от ноември миналата година, след като стана ясно, че е присвоила над 1 млн. лв. от сметки на вложители за периода от 1 януари 2018 г. до 21 ноември 2019 г. Присвоените средства са били превеждани по сметка на Сергей М., с когото служителката се запознала в Интернет. 

По време на виртуалната връзка Невена Й. изпращала присвоените пари с колети по куриерската фирма „Еконт“. Изпращала и лични средства, включително и изтеглени от нея и нейни роднини кредити. 

Между двамата не е имало нито една среща. Тя е обяснила на разследващите, че е изпращала парите, защото са били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. 

Разследването по случая е възложено на екип от следователи от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови