Прокуратурата: Написали акт на инвалида, блъснат от бащата на президента

OFFNews 25 август 2018 в 18:31 17004 10

Полицията в Харманли е написала акт за административно нарушение на човека в инвалидната триколка за пътното произшествие с бащата на президента Георги Радев. Това заяви за бТВ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите ѝ случаят е прецедент, защото прокуратурата не е била уведомена, а научава седмица по-късно за инцидента от медиите.

Днес се разбра, че 81-годишният баща на държавния глава Румен Радев е блъснал с мерцедеса си човек с кола за инвалиди още на 17 август, а в YouTube се появи видео от произшествието.

Арнаудова допълни, че главният прокурор Сотир Цацаров изпраща прокурор на място, които да провери случилото се в две посоки. Първо дали е налице престъпление по транспорта, за да се установи дали пострадалото лице е със средна или тежка телесна повреда.

За целта ще бъде извършен преглед от лекар.

Има информация, че пострадалият е бил настанен в болница в Харманли. Правени са рентгенови снимки, а прокуратурата ще изземе медицинската документация.

Прокуратурата ще провери и дали служителите от МВР са извършили престъпление по служба, тъй като се появиха твърдения, че е възможно те да не са изпълнили стриктно и отговорно служебните си задължения.

Междувременно стана ясно, че и министърът на вътрешните работи Валентин Радев е разпоредил проверка в РУ-Харманли.

Екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Дирекция "Инспекторат" на МВР ще разпитат служителите, които са били на местопроизшествието, както и пострадалия при инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

10

Azarael

27.08 2018 в 13:26

Както се е изразил малко по-горе от мен
колегата AnderXale, борбата на цялата герберастка
глутница е да "окепази" името на Президента
и да го компрометира заради баща му !

12319

9

Чичо ви

26.08 2018 в 18:18

Алафранга, никой не се пени, това, че нямала мигачи не значи, че не може се движи по пътя, ако беше излизал само малко по- на Запад от Требич ще видиш, че подобни съоръжения чат-пат се срещат и на улицата, еле пък в УСА и Канада... Те са просто част от движението, точка. Тук въпросът е, че дядката с мерцедеса не се е съобразил с факта, че трябва да осигури предимство на тези, които са в кръговото, независимо какви са и е минал сватбарската. Нещо, за което мисля ,че няма да спорим!

6012

8

David Alfandari

26.08 2018 в 17:49

Чичка , тая китайска триколка е без мигачи и стоп светлина така , че колкото и да се пениш файда няма . Не и е мястото в трафика , а дедо е трябвало да си отваря очите все пак .

12319

7

Чичо ви

26.08 2018 в 14:13

Ако количката не е МПС - мястото и е на тротоара??? Ма верно ли? И на тия с колелетата също ли мястото им е на тротоара??? Аре мислете малко...

11671

6

безпартийна

26.08 2018 в 13:31

Този, т.нар. инвалид има ли валидна книжка за управление на МПС.? И МПС ли е едва забележима в движението количка, движеща се максимум с 5 км/час? Според мен мястото на тази количка е на тротоара и пешеходната пътека. И случаят трябва да се разглежда като инцидент с пешеходец, който неправомерно се е намирал на кръговото движение. Наистина, водачът на автомобила е трябвало да пази този пешеходец. И той го е опазил. Както се видя от видеото, и както отбелязва един съфорумец, той беше в състояние да играе ръченица. Седна на земята, когато се появиха полицаите. Изобщо не съм фен на Президента. Полицаите наистина са направили гаф, ако няма запис на това произшествие. Но да се ангажира прокуратурата с този случай, на фона на сривове в различни системи в държавата, е симптом за лошо функциониране на държавата.

8931

5

AnderXale

26.08 2018 в 09:21

Чичо ти, много си прос. Инвалида няма право да е там на първо място! Той не е с МПС и трябва да се движи по тротоара. И кое му е инвалидното, понеже от видеото се вижда съвсем друго нещо?! Не мога да разбера какъв е този голям "скадал", който виждате тук. Един лек битов инцидент без пострадали. По интересно е защо няма последствия за министъра на транспорта, който уби сина си пиян и защо прокуратурата мълчи! Защо не се мери с един аршин за всички български граждани, а се удря само по политическите опоненти на "управляващите"? Защо не се вдига същата врява срещу депутата Гамишев от ГЕРБ, който уби човек при ПТП и за награда го сложиха в комисията за младежта и спорта?

12319

4

Чичо ви

26.08 2018 в 06:15

Какво значение има кой кого удря!? Въпросът е - кой е с предимство в режим на кръгово движение? Освен това има и знаци! Колата е трябвало да изчака.

8931

2

AnderXale

25.08 2018 в 19:28

В случаи, когато тече разследване, не се уповестяват факти от него, преди да е приключило, за да не се затруднява работата на разследващите. Но явно това е политически сценарий и това правило тук не важи. Тук важното е да се наклепа Президента, а после нека той да доказва, че няма сестра. Интересен факт е, че прокуратурата не действа със същата активност при разследването на "чумата", която никой все още не е видял или по неспиращите да изкачат всекидневно корупционни схеми, с главни действащи лица - управляващите от ГРОБ. И после тези същите реват защо е имало народен съд. Ами, когато избраните за целта лица не си вършат работата, се стига до момент, в който все някой трябва да я свърши!!!

8931

1

AnderXale

25.08 2018 в 19:05

До толкова са нацапали гащите с кафево, че вече дори и прокуратурата се изявява неприкрито като говорител на ГРОБ...