Прокуратурата финтира модела Габриела Медарова и я остави в ареста

OFFNews 20 юли 2018 в 16:42 11135 3

Прокуратурата финтира модела Габриела Медарова и я остави в ареста

22-годишната Габриела Медарова, която през април удари 10 автомобила, а няколко седмици по-късно нападна с удари в лицето непозната млада жена, остава в ареста след процедурна хватка от страна на държавното обвинение. 

Пловдивският районен съд разгледа искането на танцьорката да излезе от ареста, тъй като на 22 юли изтича максимално допустимият срок по задържането ѝ. 

В хода на заседанието обаче стана ясно, че половин час преди него прокуратурата е внесла в съда обвинителния акт и делото е влязло в съдебна фаза. Това означава, че за да се гледа мярката за неотклонение на Медарова, това трябва да бъде насрочено в друго заседание пред друг съдебен състав. 

Действията на прокуратурата са станал без знанието на адвоката на Медарова Орлин Търновалийски. Родителите на момичето, които бяха в съдебната зала, заявиха, че дъщеря им е станала жертва, а в последните месеци тя е преосмислила поведението си е не заслужава да остане в ареста.

Адвокатът обясни, че обвинителният акт не е бил предявен. 

Районният съдия Божидар Кърпачев обаче е категоричен, че нов съдебен състав ще трябва да прецени дали да насрочи ново заседание за разглеждане на жалбата срещу мярката за неотклонение или ще определи дата за разпоредително заседание, в което да се произнесе и по искането за промяна на взетата мярка на подсъдимата, категоричен бе съдията.

Габриела Медарова е обвинена в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което престъпление се предвижда затвор до една година или пробация. Спрямо нея е повдигнато и обвинение за нанесени материални щети на десет леки автомобила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

21.07 2018 в 15:23

Такива като тази бамбина като полежат повечко в ареста обикновено се поправят,а останалата паплач като убийци сутеньори и прочее рецидивисти няма да се поправят никога.Друг е въпроса,че нашата правораздавателна система не работи в буквалния смисъл и обезсмисля каквито и да е било усилия на държавата.....Едно дело независимо какво се точи средно по 8(осем)години...за какво правосъдие иде реч...

11769

2

Dafack

21.07 2018 в 00:14

А така! Добре, убийците и прочие, и в чужбина са трудни. Ама келемета като тая, трябва да видят как е, за да влезнат в правия път. Или ще има пак "Къщи в Барселона" след време, като заформи дупара.

8931

1

AnderXale

20.07 2018 в 21:28

По принцип вярвам, че това момиче си е заслужило случващото й се, но въпросът тук е съвсем друг. Защо убийци, трафиканти и лица търгуващи с националния интерес се разхождат необезпокоявани по улиците, а горкото момиче без да е направила кой знае какво търка наровете? Защо прокуратурата не действа по същия начин с лицата извършващи тежки престъпления? Защо има лица с по няколко условни за трафик на дрога и хора, грабежи и убийства без да са прекарали повече от 24 часа в ареста, а това момиче на 21 години, тъкмо започващо истинския самостоятелен живот лежи вече с месеци без присъда за хулиганство? Защо прокуратурата не действа по същия начин примерно с министъра на транспорта, който уби сина си пиян при ПТП, а чака още хора да умрат? И най - важният въпрос: до кога ще търпим всичко това?