Прокуратурата и ДАНС започват проверка на Ралица Агайн от КФН заради фалита на ЗК 'Олимпик'

OFFNews 20 август 2018 в 11:33 4514 2

Снимка БГНЕС

Ралица Агайн, зам.председател на КФН

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка по повод прекратяването на дейността на клона на Застрахователна компания „Олимпик“ у нас, съобщиха от държавното обвинение.

Ще бъде проверен начинът, по който Комисията за финансов надзор е осъществила правомощията си, и по-специално нейния ресорен заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ и на това управление, по отношение на конкретния застраховател.

За ресора в комисията отговаря зам.-председателят Ралица Агайн.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на ЗК „Олимпик“ в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана „Олимпик“ да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните, допълват от прокуратурата.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

20.08 2018 в 11:48

Добре е да проверят какъв въобще е смисълът на тази комисия - прави ли някой там нещо или е просто място, където "наши" хора взимат "общи" пари.