Прокуратурата иска обвиненият в убийството на военнослужещата Десислава Стоянова да остане в ареста

OFFNews 10 декември 2018 в 09:33 3158 0

Прокуратурата иска обвиненият в убийството на военнослужещата Десислава Стоянова да остане в ареста

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за убийството на 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Очаква се това да стане днес или утре.

Финансови неуредици е най-вероятната причина за убийството, стана ясно на брифинг, даден от окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов, директора на полицията в града старши комисар Атанас Илков и наблюдаващия прокурор Петър Петров, припомня Дарик.

Предполага се, че убийството е станало на 29 ноември, тъй като от следващия ден жената е била в неизвестност до петък, когато тялото й е намерено в шкаф в дома на убиеца в Сопот. Обвинен за умишлено убийство е 42-годишният бивш рейнджър Светослав Каменов, който е задържан от разследващите, след като е бил обявен за национално издирване.

След като убитата не се е явява на работа, започва досъдебно производство за отстраняването й. Тя е обявена за издирване на 5 декември. Задържаният за престъплението е видял последен 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова. До петък той се е укривал в село Зверево, област Враца. Участвал е в три задгранични мисии в Ирак и Афганистан като рейнджър. По първоначални данни той е един от пострадалите наши военни в Кербала. Осъждан е и е криминално проявен.

Бившият рейнджър е взел преди две седмици автомобила на убитата, за да го ремонтира. Когато жертвата отива да си търси колата, разбира че е оставена за скрап в автоморга, където полицията я намира.

До момента Светослав Каменов е направил частични самопризнания. От 10 до 20 години затвор наказание предвижда законът за тежкото престъпление.

Засега няма данни обвиненият в жестокото убийство да е имал психични отклонения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови