Прокуратурата отчете сериозен спад на кражбите на коли и ало измамите

OFFNews 28 юли 2020 в 10:55 2431 3

Сериозен спад на кражбите на коли и ало измамите - това отчете главният прокурор Иван Гешев във Велики Преслав. Ръководителят на държавното обвинение е в града заради спецакция срещу битовата престъпност, която се провежда в три общини на територията на област Шумен.

„Благодаря на колегите от МВР, защото заради извънредното положение ситуацията е много тежка. Въпреки трудностите, работата продължава и се отчита спад на кражбите и грабежите. Имаше дни, в които кражбите на автомобили бяха по 30 само в София. Днес има дни, в които в цялата страна няма нито една”, каза Гешев.

Прокуратурата отбеляза и огромен успех със спада на телефонните измами. Тази година те са 30, а според Гешев толкова е бил броят им за ден преди години.

„Прокуратурата, заедно с партньорите от МВР, смята да намали до минимум битовата престъпност”, обяви обвинител № 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

3

Чичо ви

28.07 2020 в 12:26

Ами лъжат, да ги е@а, на сина ми я взеха преди 3 г., моята я откраднаха в края на Март тази година, а на жена ми - преди 1 месец! Ай сиктир бе....

5784

2

Бабатунде

28.07 2020 в 11:24

Каскет, ако ми откраднат колата, вероятно отрицателният икономическият ефект върху мен ще бъде доста по-малък, от корупцият на Баци Нанка, Шиши и онзи почетният депесар ! :)
Just Sayin !
Вероятно и бабите, чийто 200 лева са ограбени в някое село, биха били доста по-облагодетелствани, ако първо се спре кражбата на ниво Баци, вдигнат им се пенсиите и чак след това се спре с кражбата им от невръстният електорат на ГЕРБ ! :)
Отново ... само казвам !

8074

1

JustSoYouKnow

28.07 2020 в 11:23

Преди години? Някакво много мъгляво ми се вижда за кога говорим 90'те? Като говориш с данни казваш на тази дата миналата година имахме такива и такива показатели днес са такива. да не говорим, че това да се гледа за един ден е лудост. Аз 29 дена в месеца на взимам заплата, значи съм безработен, така ли?