Прокуратурата подхвана насилниците на съблеченото в рейса момче

OFFNews 25 февруари 2020 в 16:06 3100 2

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство заради момчето, което беше съблечено преди няколко дни в автобус 404. 

Инцидентът се случи на 21 февруари около 20.00 часа в рейс на градския транспорт в столицата. Отнета е тениската с емблемата на ЦСКА и горнище на анцуг на непълнолетния Р. В скандала е употребена сила, както и заплаха „махай дрехите веднага, или ще те пребием!“ от четирима души.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на деянието са непълнолетните А., Д., Х. и Д. – съответно на 15, 15, 16, 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност и им е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Заради високата обществена опасност на деянието прокурорът е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа, след изтичането на който ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и момчето, станало обект на криминално престъпление в столичния градски транспор. По покана на Гешев в срещата участва и вътрешният министър Младен Маринов.

Двамата са запознали семейството с предприетите от органите на прокуратурата и МВР действия по установяване на извършителите на престъпното деяние.
 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

2

Stamboloff

26.02 2020 в 08:21

Тези момчета започват така, помпат си самочувствието и развиват усещането си за безнаказаност, докато не попаднат на някой австралиец с нож...И после ги оплакваме всички. Бих се радвал да чуя заклеймяването им от фенклубовете на Левски, ама сега.

152

1

Socerez

25.02 2020 в 16:47

Бойчиновци или обществено полезен труд във Филиповци за да преодолеят някои предразсъдъци към различните! Но и да ги снимат и закачат снимките им по градския транспорт!