Прокуратурата подхваща скандала с къщата в Барселона, ще разпитва и Борисов

OFFNews 24 февруари 2020 в 12:58 10858 9

Прокуратурата се самосезира във връзка с изнесените на 21 февруари 2020 г. твърдения в статия на испанския вестник „Ел Периодико“ със заглавие: „Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България“.

С цел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер по линия на механизма за международното правно сътрудничество ще бъде поискана официална информация от испанските власти.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки.

Миналия петък скандалът с луксозната къща в Барселона, към която се предполага, че отношение има премиерът Бойко Борисов, се разгоря с нова сила.

Изданието El Periodico от Барселона обяви, че автономната испанска област Каталуня разследва дали Борисов е свързан с международна схема за пране на пари.

На два пъти днес Борисов коментира новината:

"Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми".

По-късно през деня пред българските журналисти в Брюксел добави още няколко изречения и намекна, без да го назове поименно, за роля на президента Румен Радев в разследването срещу него.

"В Барселона съм ходил преди 15 години като кмет. Не са мои пари, нямам нищо общо и с тези фирми и никоя служба не ме е търсила да ме запита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички разследвания на моя съсед по месторабота с неговите шествия. Не знам защо тръгнаха в тази посока. Защото по всички телевизии го правеха по евроизборите. Децата, разузнавачите от ГРУ (руското Главно разузнавателно управление – б.р.), които сега са в Европарламента, го говореха всичко това. Това беше преди близо година. Отговорих, отговорих, отговорих.“

Борисов допълни: Аз ги разбирам тези ченгеджийски номера. Те са много ясни. Преди два месеца ни предупредиха. Трябваше да излиза по една статия в понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Обаче нещо се объркаха. Целта беше шествието да е пикът, да се направи пуч.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

9

order

25.02 2020 в 05:45

Та за парите иде реч, де!!!!!
Да си спомним за ЦВИНОКИО и тъста му, а те нали са като две капки вода!!!!!

„”- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят.
- От скрина - отговаря Цветанов.
- А там кой ги слага - продължава следователят.
- Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов.
- А на него кой ги дава - пак пита следователят.
- Аз му ги давам - казва Цветанов.
- Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят.
- От скрина....””

20696

8

Новак

24.02 2020 в 21:13

рози филм вече сме го гледали няколко пъти - разследването ще бъде изметнато в такава посока, че да се загубят дирите на Тиквун. Сега ще се разследва кой е подал сигнала, как е подаден, дали са оригинални материалите и така докато се замаже всичко. Това гледахме при “Ало, Ваньо”, същото беше при записите с назначаването на Цацаров. Същото направиха и с КТБ та даже и с теча на данни от НАП. Това милиционерите го умеят, няма спор.

4005

7

AnderXale07

24.02 2020 в 20:24

Къде изчезна патоса на другаря Гешев? А онзи мушмурок правосъдния министър защо мълчи? Иначе се меши в работите на съда и иска да уволнява съдии без доказателства, а сега се е наврял в девета глуха...

17156

4

aviatora

24.02 2020 в 13:33

Мутро, това да ти е най-голямото престъпление!!!
Я си помисли за останалите?!

77927

3

El Commandante

24.02 2020 в 13:32

Fast forward до заключенията на прокуратурата : Няма проблем, всичко е точно...

15509

2

Бухльо

24.02 2020 в 13:20

"Борисов допълни: Аз ги разбирам тези ченгеджийски номера"...казал е всичко...

5784

1

Бабатунде

24.02 2020 в 13:04

Предполагам следва обиск в апартамента, задържане на дъщеря му и гаранция за 1 мил. лв., отнемане на имущество, нали така гусудин Гешев? Или срещу вожда само бузки разтваряте на тези "разпити" ? :)