Прокуратурата предупреди Захариева - сезирай ни за консула от Хага, преди да разказваш за него

OFFNews 08 април 2020 в 13:49 11310 0

Прокуратурата размаха пръст на външния министър Екатерина Захариева, защото още не е сезирала обвинението за отзования консул в Хага, събирал незаконна такса коронавирус. 

От ведомството на Иван Гешев напомнят и, че трябва да "се предприемат необходимите мерки за запазване на данните за престъплението", малко след като Захариева на брифинг в МС даде подробности по скандалния случай. 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов предположи, че главният прокурор ще се занимае с този консул. 

В съобщението на прокуратурата се казва: 

Прокуратурата не е сезирана във връзка с изнесената в средствата а масово осведомяване информация от Министерство на външните работи за български гражданин, завеждащ консулската служба в посолството ни в Хага, който събира незаконно „такса“ коронавирус от посетителите в консулската служба на посолството, съобщиха от държавното обвинение. 

Съгласно чл. 205 от НПК, отговорност на длъжностното лице, на което му е станало известно извършването на престъпление от общ характер, е незабавно да уведоми органа на досъдебното производство, както и да се предприемат необходимите мерки за запазване на данните за престъплението. 

В този смисъл, задължение на органа, командировал лицето, е незабавно да сезира ПРБ за установеното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!