Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата прекрати проверката по 'Ало, Банов съм'

OFFNews 12 април 2019 в 12:56 3469 3

Боил Банов

Специализираната прокуратура прекрати проверката по случая, нашумял като "Ало, Банов съм".

Проверката не е открила данни за извършено престъпление от страна на министъра на културата Боил Банов по сигнала, разпространен от депутата от "БСП за България" Елена Йончева за ремонта на ларгото в столицата. Според сигнала Банов уговаря как да спести неустойка на фирмата, отговорна за ремонта.

Обвинението е проверило етапите на проекта „Антична Сердика“, снети са били обяснения от Елена Йончева, Боил Банов и други споменати в записите лица.

Държавното обвинение обаче не е успяло да направи анализ на записите, тъй като било установено, че те са презаписи и това прави невъзможен анализът на записа от флашката. Прокуратурата не е успяла да разпита и тайния свидетел, споменат от Елена Йончева, тъй като депутатката не е пожелала да разкрие неговата самоличност. 

Решението може да бъде обжалвано пред Специализираната апелативна прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

3

AnderXale

12.04 2019 в 17:23

Интересно как близките до властта все минават метър, въпреки че цялото общество им вижда престъпленията, а опонентите, без никакви доказателства ги разхвърлят по затворите оковани във вериги и с месеци не виждат светлина. Има ли още някой да вярва в българската независима съдебна система?

3910

2

Georgi Gracata

12.04 2019 в 16:30

Питаме се защо българина търси справедливост в Страсбург,че от нашата прокуратура е като лампа в арестантска килия свети колкото да си вържеш връзките на обувките които са ти взели.
 
X

Подкастът на OFFNews