Прокуратурата призова за дарения за Пирогов

OFFNews 22 март 2020 в 11:21 11292 7

Прокуратурата призова съдии, прокурори и съдебни служители да дарят средства за борба с коронавируса на болница "Пирогов" чрез изявление, разпространено днес.

"Уважаеми колеги, прокурори, следователи и съдебни служители, намираме се в безпрецедентна по своите размери криза, която освен мобилизация и активност от наша страна, изисква проява и на солидарност", се казва в него и се допълва, че "на първо място" тази солидарност трябва да бъде проявена към "тези наши сънародници, които са изправени пред най-трудното изпитание - да диагностицират и лекуват заболелите от новия коронавирус Covid-19" с риск за собственото си здраве.

В него се призовава даренията да са насочени към университетската ни болница за спешна помощ в София, защото натам се насочват "едни от най-тежките случаи на заболели".

"В този момент лекарите, медицинските сестри, санитарите и доброволците на „Пирогов“ имат нужда от нашата подкрепа и солидарност", допълват от прокуратурата.

"Знаем, че всеки един от вас има своите грижи и потребности. Сигурно имате близки и роднини, потърпевши и от мерките, които държавата предприема в опит да ограничи разпространението на заболяването. Тежките времена са за всички, но в този момент персоналът и болните от коронавирус в „Пирогов“ имат нужда от нашата благотворителност", пише още в изявлението.

Банковата сметка, по която могат да се направят дарения, е:

УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

ЦКБ АД КЛОН ЦЕНТРАЛЕН

IBAN: BG03 CECB 9790 1045 1599 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

22.03 2020 в 23:44

Ми кво се нервим и аз, ми не зеем да подарявам тука китайски стени за катерене.
Ей го - вчера съседа фърлил неква секция от талашит, кат я гледам - не се клати чак па да падне ... Имам тука едни пирони седмици, ше зема да ги накова, да си се катерат дечурлигата, алпинистове да стават, кво че немат це.

23293

6

Стефан

22.03 2020 в 23:29

А то "нямането ЦЕ" може да значи нямане на мухи це-це, може да значи брак, може да значи менте, може да значи китайски хумор. Но видимо искрящите артисти, които не са виждали китайско карго, не подозират за това.

23293

5

Стефан

22.03 2020 в 23:17

Нямам с какво да помогна и като инженерно съпровождение, като довлекат тука един тир дявол знае какво с панели с иероглифи, манометри в Пси, американски бушони, холандски щуцери с милиметрови резби, сервизно описание на един трамваен билет, но на корейски, и инструкция за експлоатация 9 000 хиляди страници. На японски, португалски, датски, ...

Шамар да е - аванта да е?
Я, тоя кресльо не беше ли нещо индженер по образувание? Ше го замоля в тоя момент да застане до мене. Пред докторите и пациентите. И пред разплаканите роднини.

23293

4

Стефан

22.03 2020 в 23:08

Какво да даря? Нямам какво.
Освен цветни и стерео спомени от мутринските времена.
Пирогов взе да не стига, МНО-то и МВР-то си бяха ведомствени, през една нощ трапосваха за дежурни спешни хирургии двете коремни на Медицинската академия. Понеже повечето застреляни бяха в корпуса, па от това и умираха. Кой виждал, кой не виждал огнестрел, освен черно-бяла картинка от Виетнамската война в учебника - болница сте, работете!
Мутра. Вътре всичко на кайма. Няма нищо такова, с което да се помогне. Как по принцип - знаят всички. Просто няма с какво.
Не ми се слуша "час на смъртта .. ..", излизам, пред вратата борци, вече с ланци.
Брато?
Ъ-ъ.
Квито каеш кинти!, и ролки като тоалетна хартия с ластици.
Ъ-ъ.
Не стиат ли?
Не стигат, мама ви да еба, и коридора да задръстите с тия бележки не стигат! Овреме да ми бяхте дали два лева за части, преди месец, сега и вашия нямаше да пукне. И оная баба вчера, и оня чичка сутринта, и усвет оттука!
Ма земи бе, земи, да имаш за утре!
Не ви ги ща!

3111

3

Journey

22.03 2020 в 17:10

Прокуратурата призовава за дарение?? Това вече е абсурдно.
А, защо не призове тиквата да си върне 30млн за стадиони дадени на частни клубове...и ги даде на Александровска?

5784

2

Бабатунде

22.03 2020 в 11:46

Ами дарил е 500 000 лева

11671

1

безпартийна

22.03 2020 в 11:37

Моля да ме информирате, ако Пеевски направи каквото и да е дарение.