Прокуратурата решава дали да повдигне обвинение за укривателство на Бенчо Бенчев

OFFNews 06 август 2018 в 08:42 2946 0

Прокуратурата решава дали да повдигне обвинение за укривателство на Бенчо Бенчев

Прокуратурата решава дали да повдигне обвинение за укривателство на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев. Бенчев е сред седемте лица, които заедно с Димитър Желязков – Очите бяха задържани в Истанбул в нощта на 3 срещу 4 август.

Към момента Димитър Желязков, който бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол за ръководене на престъпна група за рекет, лихварство и изнудване, все още се намира в турския арест, а останалите задържани бяха предадени на органите на МВР късно през нощта на 4 срещу 5 август.

От установеното до момента, Димитър Желязков е преминал от Гърция в Турция само няколко часа след издаването на европейската заповед за ареста му като е пътувал в лек автомобил, собственост на фирма на зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. На името на Бенчев са били резервирани и стаите в хотела в Истанбул, където бяха задържани Митьо Очите и останалите седем лица.

При проведените в неделя претърсвания в дома на общинския съветник бяха открити пари, оръжия, боепрпаси и черно счетоводство с бележки колко пари трябва да се дадат на лидера на организираната престъпна група – Димитър Желязков. Проверява дали откритите оръжия са законни. Работи се и в посока участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Лидерът на БСП и Изпълнителното бюро на НС на партията се разграничиха от Бенчо Бенчев. Те обявиха, че Бенчев не е член на партията, а е участвал в листата за общински съветници през 2015 г. като гражданска квота и поискаха той незабавно да напусне Общинския съвет на Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews