Прокуратурата се задейства срещу лидера на партия 'Възраждане'

OFFNews 13 май 2020 в 10:32 5523 1

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, по повод два репортажа от разследване на Нова телевизия. В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство, съобщават от държавното обвинение.

В предаването „Неделята на NOVA” журналистът Васил Иванов показа как лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов се е отметнал от предизборното си обещание да се откаже от субсидията и как за няколко години си е купил луксозна къща и кола, а съпругата му – апартамент.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лв., връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова тв факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки, казват от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови