Прокуратурата ще иска доживотен затвор без право на замяна за убийството на Алекс

Повдигат обвинения на Боршош до 20 юли

OFFNews 18 юли 2017 в 09:17 18395 11

Доживотен затвор без право на замяна за убийството на Алекс от Бяла

Прокуратурата ще подведе под отговорност по най-тежкото обвинение нападателя на 18-годишния Алекс от Бяла, за което се предвижда наказание от доживотен затвор без право на замяна. 

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви пред БНТ, че нападателят ще бъде обвинен за умишлено убийство по хулигански подбуди.

18-годишното момче почина в събота в болницата в Русе. Той беше пред дискотека след като отказал да даде цигара. Това предизвикало нападателя, който е от ромски произход, да го удари с бутилка в главата.

Румяна Арнаудова коментира и идеята за пряка връзка на полицията и прокуратурата със спешните медицински екипи. Според нея нападателите над медици ще бъдат подвеждане под отговорност по бързата процедура в седемдневен срок. 

В тази връзка е взето решение лекарите и болниците със спешни отделения да имат пряка връзка с дежурен прокурор.

Целта на бързата връзка е не само получаването на информация, но и да дават прокурорите указания да се запазят доказателства. Така с най-много доказателства ще докажем, че лицето е виновно, обясни Арнаудова.

До 20 юли ще стане ясно за какво точно ще бъде обвинен бившият шеф на НДК Мирослав Боршош, стана ясно още от интервю на Арнаудова пред bTV.

"Ще му бъде повдигнато обвинение по конкретика, за която в този момент не можем да съобщим, защото не е редно медиите да научават в какво точно ще бъде обвинен", каза тя.

„Категорично можем да кажем, че е по повод сигнала от ДАНС и извършената от тях проверка за нецелево разходване на средства във връзка с европредседателството на България“, посочи тя и допълни, че първото и работно обвинение Мирослав Боршош ще узнае на 20-ти, когато е призован. „До момента са разпитани множество свидетели. Предстои да бъдат разпитани министър Лиляна Павлова, вицепремиерът Томислав Дончев и Вежди Рашидов, тъй като има данни, че лицата имат сведения, с които трябва да разполага и прокуратурата“, обясни Румяна Арнаудова. „След разпитите на Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов се очаква да има не само конкретизиране на това обвинение, но и възможни други обвинения. 

Продължаваме да събираме доказателства“, поясни говорителят на главния прокурор. „Изискали сме много договори от НДК, те са около 4000 до този момент и продължава постъпването на договори“, посочи Румяна Арнаудова и допълни, че ще бъдат изследвани и други действия на Мирослав Боршош, за които има данни в делото и трябва да бъдат проверени със способите на НПК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8011

14

peter stoyanov

18.07 2017 в 19:02

да бе, доживотен затвор. каква е разликата между тоз циганин, който уби заради 1 цигара, и онзи ритнитопковец, който уби човек, щото му казал "селянин". щом ритнитопковеца получи условна присъда, предполагам, че и циганина ще получи същото - има прецедент вече. да бяха наказали ритнитопковеца поне за пример, че агресията води до тежки последици...

42249

13

Denis Rizanov

18.07 2017 в 15:49

Между другото да ви светна простите манерки, че няма нищо обидно в тезата за принудителното донорство.
Години наред, даже десетилетия в такива развити западни страни като Швеция и Дания, и не само там се е прилагала принудителна стерилизация. И това те си го признаха 50 години по-късно!
Една градина трябва да се тори, но преди торенето трябва да се плеви, копае и чисти! Иначе колкото и да ториш резултата накрая ще е все един и същ - ПЛЕВЕЛИ.
И кое е по-лицемерно: да убиеш човек с хим.коктейл или ток или да му "дариш" органите на нуждаещи се граждани на това общество? Къде е границата?

42249

11

Denis Rizanov

18.07 2017 в 15:39

Обаче фашагите във ФАЩ, са си измислили начин да обезпечават затворниците, все пак са първенци по затворени хора. Там се шият униформите за военните, шият униформи дори и за Макдонълдс, естествено срещу жълти стотинки.


Това меко казано не почива на факти и не е отговаря на действителното положение на нещата. Макове до 2009г си шиеха униформите и играчките на едно място - Малайзия. После разделиха тази дейност и сега освен в Малайзия имат поръчки за Виетнам, Малдивите (не се ебавам, това е абсолютно вярно) и Чили.
А военните на фащ си шият нещата където подизпълнителите им решат. В това число държа да отбележа, че ползват услугите и на специлизарана българска фирма за бронежилетки.

42249

10

Denis Rizanov

18.07 2017 в 15:33

Кой тва?
проф. Балкански или аз? Или някой друг?
:–)))))

7568

9

Tabadatko

18.07 2017 в 14:51

"В интерес на науката би ли споделил какво образУвание имаш?" .. трябва да имаш запетайка след "науката". Но не това е важното. Важното е, че си национален предател. Аз може да сбъркам някоя буква. Позволено е. За разлика от теб, Проф Балкански, аз не съм този, който мъчително унищожава страната. Ти си като Цацаров и Черепа, ти си леке като Делян Пеевски и необразован като Янева. Можеш да пратиш коментариме ми за анализ на Софийския, но това не отменя твоето жалко съществуване.

25665

8

Victimized

18.07 2017 в 12:36

Не можем да се надяваме да ни взимат на сериозни в дипломатичен план, ако почнем да избиваме затворници като пилци.
Обаче фашагите във ФАЩ, са си измислили начин да обезпечават затворниците, все пак са първенци по затворени хора. Там се шият униформите за военните, шият униформи дори и за Макдонълдс, естествено срещу жълти стотинки.
Но смъртното наказание, е прекалено лесен начин и не възвръща нищо, моментната наслада за семейството ще е наистина само моментна.
Но да знаят, че тоя индивид ще бачка до като може да си стои на краката, да изработва дрехи или храна за социално слаби хора, и с парите да плаща кръвнина на семейството е възможно най-добрия вариант.
Все пак циганите не ги е страх да умрат, те живеят на ръба всеки ден, накажете ги с това от което ги е страх най-много, а именно честен труд.....

42249

7

Denis Rizanov

18.07 2017 в 11:50

Има и добра икономическа обосновка.
1. Спира всякакви бъдещи разходи по осъдения.
2. Изцяло е в интерес на обществото. Ще се възползват доста хора от списъците на чакащи.
3. Ако няма подходящи рецепиенти в нашите списъци ще предоставим органите на други банки чрез европейската система за медицинска взаимопомощ и ще очакваме в замяна същото.
4. Ако има повече осъдени може да се помисли за развитие на медицински туризъм. И то не само в София.
5. С постъпленията от този туризъм можем да финансираме отново българското здравеопазване.
Въобще САМО ПОЛЗИ можем да имаме от едно такова, пак повтарям, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ХУМАННО И РАЦИОНАЛНО РЕШЕНИЕ.

Да не говорим за допълнителните ефекти от една такава мярка в чист социо план - намаляване на престъпността, защото всеки ще знае, че за изнасилена бабичка става анонимен донор, и контролиране на популацията на престъпниците. Голяма част от тях са с десетки дела, регистрации и с по 4-5 чавета, които нямаше да ги има ако още при първото сериозно нарушение бяха положение на масата...