Прокуратурата ще проверява колко струва сцената в Пловдив

OFFNews 16 януари 2019 в 14:59 2233 0

Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление, свързано с разходването на средства за откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019“ на 12 януари, съобщиха от обвинението. 

Поводът са множество публикации и коментари в различни медии. 

Възложена е проверка на сектор „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, като е определен 30-дневен срок за приключването ѝ. 

Преди дни телевизионният водещ Слави Трифонов обяви, че е наел сцената, използвана за откриването, за три пъти по-малко пари.

"Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше построена хоризонтално, но това са плоскости, които могат да бъдат наредени нагоре или настрани. Затова се изненадах, когато в БТВ Новините съобщиха, че сцената за откриването струва 2 милиона лева. 2 милиона лева. А аз наех същата тази сцена, от същата немска фирма и тя, заедно с осветлението, видеостените, озвучаването и електрогенераторите, струваше 681 хиляди лева. Същата сцена, от същите хора, аз я взех за 681 хиляди лева", написа Трифонов.

Организаторите на събитието пък опровергаха информацията, като обявиха, че са изнесени подвеждащи данни, и приложиха документа за направените разходи.

Според тях сцената е струвала 219 053 лева без ДДС, а за цялото събитие са платени 1 842 024 лева без ДДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови