Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата търси кой прави записи и снимки на Борисов

OFFNews 03 август 2020 в 13:00 6016 7

Софийската градска прокуратура е образувала дело за незаконните записи и снимки с премиера Бойко Борисов. Държавното обвинение е назначило експертиза на записите, разпространени на сайтовете "Биволь", "Афера" и "Е-вестник", за които се твърди, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов, както и снимките с участието на министър-председателя. Това е станало на 25 юли, изискани са снимки и аудиозаписи, образувано е и досъдебно производство.

По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта „Афера“, както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.

Последният запис е от 29 юли. В разговора наподобяващият много на Борисов глас сипе нецензурни думи по адрес на президента Румен Радев. От контекста може да се предположи, че записът е от края на 2018-а или началото на 2019 г., защото се споменава, че предстоят евроизборите (26 май 2019) и има протести за цените на горивата в страната (от есента на 2018). 

Преди това пък бяха публикувани снимки на спящия Борисов, шкафче, върху което има пистолет и пачки банкноти, както и кюлчета злато. Пуснат бе и видеоклип от резиденция "Секвоя". А на един от записите се обсъждаха качествата на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Бившият шеф на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев е бил разпитан за записите и снимките на премиера Бойко Борисов. Постъпили са и материали от НСО, съобщиха от прокуратурата.

След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи.

След днешното действие на прокуратурата съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър внесе сигнал до всички прокурори чрез главния по повод записа "Лесно е да си прост". Още вижте тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

6

bace nanka

03.08 2020 в 22:38

АЗ БЯХ, АЗ НАПРАВИХ ЗАПИСА

6589

5

stanimir_13

03.08 2020 в 18:22

За Бобоков, бой по главата, а за Бат'Боко " Ще намерим кой записва. Мамицата му! Ще види той откъде изгрява слънцето. Ще резили властта копелето."

6589

4

stanimir_13

03.08 2020 в 18:14

Че то прокуратурата, освен да замита подир дебелосерците и да им разчиства пътя, друго не прави. От соца, та и до днес. Който е на власт не се бута. Като падне, пак не се пипа, че може да се върне. Страхливи ибрикчии на воастимащите. Мачкат здраво...когото могат.

706

3

order

03.08 2020 в 16:01

Ама да го вкарват TYЛTПА в дpaнг0лниka и он че си каже...белким не знае коя шавpaнтия е мачкал у kpeватя по това време....освен ако не ги е сменял по две всека нощ....или пък да не е некое м0мчeнце, ти да видиш!!!!

15614

2

OTBPAT

03.08 2020 в 13:33

Търсят Кой.. демек са истински :)

11719

1

Краси

03.08 2020 в 13:16

А докато търсите кой е правил записите, може ли така, съвсем между другото, да обърнете съвсем мъничко внимание и на съдържанието на разговорите. Може пък ненадейно да се окаже, че са истински (то всъщност вече се оказа) и в тях има доказателства за търговия с влияние, корупция и други, все сериозни престъпления.
Отваряйте си ушите в прокуратурата, сигурно най-интересните записи тепърва предстоят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!