Прокурори, следователи и съдебни служители дариха над 230 хил. лева за борбата с COVID-19

OFFNews 30 март 2020 в 11:20 12144 0

Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 230 хил. лева в подкрепа на лекари, медицински специалисти и доброволци от цялата страна, които са ангажирани с лечението на коронавируса, съобщи прокуратурата. 

Средствата са събрани за по малко от седмица от началото на кампанията за дарения. 

Още след първоначалния призив за подкрепа на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" и УМБАЛ "Александровска" на страницата на прокуратурата бяха публикувани банковите сметки за дарения.

Дарения се насочват и към болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, както и към кампанията на Българския лекарски съюз "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО".

Такива могат да се правят и през настоящата седмица. 

Ето и дарените парични средства от прокурорите, следователите и съдебните служители:

От Окръжна прокуратура – София са дарили 3000 лв. на столичната болница УМБАЛ "Св.Анна". За болницата в Благоевград дарението е в размер над 6000 лв. от Окръжна прокуратура – Благоевград. Над 5000 лв. е паричната помощ от РП-Благоевград също за местната болница.

По 5% от месечното си възнаграждение ще дарят магистратите и служителите от Районната прокуратура в Генерал Тошево. Близо 6000 лв. ще отидат за МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" в града от Окръжна прокуратура – Велико Търново, РП-Свищов и РП-Павликени. 

Районната прокуратура в Сандански също ще подпомогне местната болница. Финансова подкрепа са направили и от АП-Пловдив, ОП и РП-Хасково, ОП-Ловеч, ОП-Пазарджик, ОП-Ямбол, ОП и РП-Видин, РП-Габрово, ОП и РП-Силистра. Над 6000 лв. са отишли в УМБАЛ "Д-р Ст. Киркович", които са дарени от ОП-Стара Загора. Почти 3000 лв. е дарението, което правят за болницата в Сливен от Районната прокуратура в града.

Дарения ще направят и магистратите и служителите от АП-Варна, РП-Лом, ОП и РП-Монтана, РП-Горна Оряховица, РП-Берковица, АП-Пловдив и ВОП-Пловдив на здравните заведения в съответните населени места.

3500 лв. са дарени от ОП и РП-Кюстендил за болниците в Кюстендил и Дупница, както и на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов"

Клиниката по пулмология в Плевен също ще получи средства от местните прокурори, следователи и съдебни служители.

Дарения има и от военните прокурори от София и от Апелативна специализирана прокуратура за столичните болници "Пирогов" и "Александровска".

От РП-Своге също са подкрепили местната болница и "Пирогов".

МБАЛ "Бяла Слатина" получава дарения от прокурори, следователи и служители от Враца, Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, както и от РП-Оряхово, чийто призовкар макар и в затруднено финансово положение, е направил дарение в размер на 50 лв.

Ръководството на прокуратурата изразява благодарност за инициативата на Асоциацията на прокурорите в България за откриването на дарителска кампания за закупуването на необходимата специализирана медицинска апаратура и техника, както и лични предпазни средства с най-висок защитен клас.

Нека всички, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови