Проверяват Крум Зарков от БСП за имот в центъра на София

OFFNews
11 април 2019 в 15:06 | 1792 |2

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП проверка по публикации в медиите относно произхода на средства за придобиване на недвижими имоти на значителна стойност от народния представител Крум Зарков, съобщиха от обвинението. 

Проверката е възложена на Дирекция „Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ, която е компетентен орган да извършва проверки срещу народни представители.

Върховна касационна прокуратура е разпоредила на органите на Комисията извършването на следните действия: изискване на информация относно притежаваните от проверяваното лице недвижими имоти, относно историята по собственици на всеки от закупените имоти, относно декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката. 

С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за нотариусите и нотариалната дейност. От проверяваното лице ще се поиска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции.

На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медийните публикации, както и относно съответствието между декларираните и/или получени доходи. 

Препоръчани материали
Val Denev

Рейтинг : 1005

11.04 2019 в 17:31 2
+ 0
- 0
Още по - странно. Как банка му отпуска кредит без един ден трудов стаж преди депутатстването и как сега плаща вноските след като не ходят на работа?
bobacko

Рейтинг : 1410

11.04 2019 в 16:23 1
+ 0
- 0
Странна работа. В книгата, наскоро издадена от майка му, пише, че едва-едва успели да съберат пари за плащане на образованието му във Франция, доколкото си спомням. С мъки и неволи успели. А сега, само няколко години откакто е депутат, и хоп имот в центъра на София. Кой казва, че нямаме прогресивни младежи?