Пуснаха под гаранция румънеца, прегазил дете във Варна

OFFNews 12 юли 2019 в 17:00 2332 0

Румънският гражданин, прегазилият дете в Морската градина на Варна, Адриан Крецу ще бъде освободен под гаранция от 10 000 лева. 

Това реши Варненският апелативен съд. 

На 29 юни към 17 ч. 32-годишният румънец блъсна и уби на място момиченце на четири годинки и половина при маневра на заден ход в Морската градина. Влязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина. В колата били съпругата му и нейните родители. В същото време детето и родителите му вървели към техния автомобил, също паркиран там.

В началото на седмицата съдът поиска да се съберат нови доказателства за Крецу и съдебните власти в Румъния са изпратили писмени данни, че той има чисто съдебно минало и както и сведение за това, че не е получавал административни наказания в родината си. 

В днешното заседание Варненският апелативен съд е разпитал обвиняемия и е установил факти, свързани със семейното му положение, наличието на постоянна работа и доходи. Мъжът е семеен, има постоянна работа, а адресът му е на по-малко от 2 часа и половина от Варна. 

Съдът е преценил, че няма опасност Адриен Крецу да се укрие или да извърши престъпление. На румънеца е разяснено какви може да са последствията, ако не се яви пред разследващите, когато бъде призован. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови