Разпитаха главния архитект на София по делото срещу Иванчева

OFFNews 18 октомври 2018 в 13:00 2142 0

Снимка Архив

Главният архитект на София Здравко Здравков бе разпитан по делото срещу отстранената като кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и екскмета на района Петко Дюлгеров, подсъдими за подкуп. 

От показанията му стана ясно, че в края на миналата година той е сезирал прокуратура заради забавени от Иванчева преписки за строежи в столичния район, съобщи БНР. 

Пред съда Здравков, заяви, че от тримата подсъдими познава само Иванчева и Петрова. Показанията му бяха свързани основно с Десислава Иванчева и маниера й на работа, от който имало сериозни оплаквания. Тя бавела обявления за подписани от него разрешителни за строеж. Преди да сезира прокуратурата за нейното бездействие, Здравков инициирал изслушване на Десислава Иванчева в Столичния общински съвет, но ефект нямало. Затова Здравко Здравков подал сигнал до прокуратурата със седем конкретно оплакали се хора, сред които и Александър Ваклин.

Здравков обясни, че още с встъпването на Иванчева като кмет на "Младост" със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, тя е получила изключителното правомощие да контролира строителните действия в района, който управлява, както и да съставя констативни протоколи при нарушения.

По делото трябва да дадат показания днес още девет души, служители на общината, работили с Иванчева и Петрова. Сред тях е и бившият пи ар на Иванчева Петър Кърджилов. 

Кърджилов и защитници на Иванчева се появиха със специално изработени тениски в Специализирания наказателен съд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови