Ревност е най-вероятно мотивът за убийството в "Банишора"

OFFNews 17 януари 2019 в 17:57 3197 0

Снимка БНТ

Ревност е най-вероятният мотив за жестокото убийство в столичния квартал „Банишора”, съобщиха от прокуратурата.

За убийството на 25-годишната жена беше задържан приятелят ѝ - на 23 години, с когото живеели заедно. 

Двамата се познавали от около три месеца, като заживели заедно почти веднага. Свидетели разказват, че през последните дни между тях е имало скандали и вероятно жената е искала да прекратят отношенията си.

"Конкретният повод за ревността е бил един SMS, получен, докато са били вкъщи. Той е искал да се запознае с този SMS, но му е било отказано”, обясни комисар Георги Хаджиев, цитиран от bTV.

От прокуратурата обясняват, че обвиненият за убийството се свързал с баща си и със свои приятели чрез SMS-и. От тях ставало ясно, че жената е убита и е в апартамента, а той иска да се самоубие и си е прерязал вените.

Жертвата е намерена на дивана в хола. Открити са празни бутилки от алкохол. Обвиняемият е бил в съседната стая на леглото.

По първоначални данни причината за смъртта на жената е задушаване. 

След престъплението мъжът направил два опита да се простреля с въздушен пистолет, но не е успял, получил е повърхностни наранявания.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства, че убийството е извършено от 23-годишния мъж. Повдигнато му е обвинение и прокуратурата ще настоява за постоянен арест.

Има данни, че той е опитал да се самоубие и през 2015 г. Предполага се, че отново повод за това е била раздяла между него и негова предишна приятелка. Тогава се е срещал с психолози, като това се е случило извън България и затова по делото няма медицински документи, които да установят състоянието му.

По данни на прокуратурата през последните дни той е приемал болкоуспокояващи. Пил е и алкохол и твърди, че не си спомня как е убил момичето. Предполага се, че решението му е взето спонтанно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови