Румен Порожанов готов с оставката си. Дава я, ако премиерът поиска

OFFNews 09 май 2019 в 14:43 2892 1

Румен Порожанов

Снимка БГНЕС

Румен Порожанов

Министърът на земеделието Румен Порожанов заяви, че е готов с оставката си. Щял да я даде, ако премиерът Бойко Борисов я поиска.

Порожанов направи коментара си, след като беше разпитан като свидетел по разследване за злоупотреби с европейски средства по времето, когато ръководи Държавен фонд "Земеделие".

"В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, политически, влияя на един или друг казус, ще подам оставката", заяви той, цитиран от БГНЕС.

Порожанов бе на разпит заради източването на европейската програма "Млад фермер". Основен обвиняем по делото е Миню Стайков. Според обвинението 9 деца на служители на бизнесмена Стайков кандидатствали за еврофинансиране за общо 7 милиона лева чрез фирми с реален собственик Миню Стайков. Те признали, че фирмите са регистрирани в последните две години и предоставили и 9 обратни писма, от които ставало ясно, че действителният притежател на всички права, които ще придобият, е именно Стайков.

Специализираната прокуратура е информирала и ОЛАФ - Европейската служба за борба с измамите.

Защитата обаче смята, че обратните писма не са забранени от закона и дори нямали никаква правна стойност.

След разпита Порожанов отклони въпросите на журналистите с думите "Няма да казвам как е минал разпита днес". Той нямал никакви притеснения относно проверките.

На въпрос дали е близък с Миню Стайков отговори с категоричното: "Няма как да съм близък. Не съм близък".

Имуществото му също било на показ - всичко придобито през последните 20 години било декларирано и придобито законно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

09.05 2019 в 14:54

...да бе,да...той и Цвъки беше декларирал всичко,ама откъде е взел пари за това...брей,големи крадци са гербавите,направо не е истина...идея си нямам как ги избират тия мърши....