Съдът остава в ареста Пейко Янков от групата на Митьо Очите

OFFNews 15 август 2018 в 16:58 2068 0

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков, обвинен за изнудване и участие в престъпна група, ръководена от Димитър Желязков - Митьо Очите, реши спецсъдът.

Според съда има опасност Янков да повлияе на свидетели по делото. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване. 

Съдът обаче реши, че има доказателства само за извършено от Янков изнудване. 

Пейко Янков, който е син на убития през 2007 година бизнесмен Димитър Янков и лидер на Свободен избор за либерална алтернатива” (СИЛА), се предаде в полицията.

Според прокуратурата Янков е изнудвал търговци, като ги заплашвал, за да се отказват от дружествените си дялове във фирми. Той е изпълнявал и указания на Желязков и е участвал в палеж на казино в Слънчев бряг.

Адвокатът на Янков заяви, че клиентът му се познавал с Митьо Очите, но доколкото знаел, нямали общ бизнес. Янков не се познавал с останалите обвинени за участие в престъпната група. 

Групата на "несебърския бос" беше разбита при спецакция на прокуратурата и МВР в началото на август. От разясненията на прокурори по случая властите са били наясно, че Димитър Желязков е напуснал страната и точното му местоположение било ясно. Той обаче не бил задържан, защото към този момент срещу него не е имало повдигнати обвинения. От прокуратурата са категорични, че няма теч на информация.

Желязков беше арестуван от турската полиция на 4 август в хотел в Истанбул. Очаква се той да бъде екстрадиран у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови