Съдът остави Иванчева в ареста. СРС записало как казва, че поставила инвеститора на колене

Биляна Петрова и Петко Дюлгеров също остават с постоянна мярка за неотклонение

OFFNews 26 април 2018 в 17:40 13166 0

Снимка БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста задържаната за крупен подкуп кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, зам.-кмета на района Биляна Петрова и сочения за посредник по сделката Петко Дюлгеров, бивш кмет на "Младост".

По време на гледането на мярката на втора инстанция прокурор коментира част от записаните със СРС доказателства срещу тримата. По думите му съществува запис, в който Иванчева, в присъствието на Дюлгеров и Петрова, казва, че е поставила строителен предприемач на колене и няма да пусне преписката за строежа му, докато не плати подкуп.

Съдийката обяви, че поисканият подкуп е в размер на 268 минимални заплати.

Прокурорът посочи, че в деня на вземане на подкупа, непосредствено след получаването, около 13 ч, кметицата е звъннала на секретарката си да пусне преписката на инвеститора. Секретарката е потвърдила тази информация.

Гледането на мярката продължи няколко часа. Предишната съдебна инстанция постанови постоянно задържане под стража за тримата.

На влизане в съда днес Иванчева обяви, че не се сеща кой е бизнесменът с фамилия Ваклин, за когото се твърди, че го е рекетирала. Веднага след това тя каза, че е имала две срещи с него в общината, като на втората са говорили за спонсорство на детска площадка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови