Съдът остави окончателно в ареста зам.-министъра Живков и Атанас Бобоков

OFFNews 09 юни 2020 в 21:15 4875 1

Снимка МОСВ - архив

Красимир Живков

Апелативният специализиран съд потвърди наложения постоянен арест на вече бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков, както и на още трима от обвиняемите за незаконен внос на опасни отпадъци - Атанас Бобоков, Николай Миховски и Габриел Савов.

На Айгюн Еминов съдът наложи по-лека мярка - домашен арест.

Днешното определение е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Красимир Живков беше арестуван по обвинение, че е обслужвал схема на бизнесмените братя Бобокови за вноса на отпадъци.

На 1 юни със заповед на министър-председателя Живков беше освободен от длъжността заместник-министър на околната среда и водите. 

Атанас Бобоков: Аз съм индустриалец, а не олигарх

Същевременно бизнесменът Атанас Бобоков коментира днес пред БНТ, че е индустриалец и дава работа на 1500 души.

"Аз съм индустриалец, аз имам заводи, аз имам 1500 човека, които храня. Средната заплата в нашите фирми е 1700 лева чисто. Вие знаете ли какво е олигарси? Трябва да има икономическа и политическа власт, която да се е оплела по начин, по който да се извлекат облаги. Добре, къде са тия облаги? Ние не сме строителна фирма да строим пътища, нито метрото, нито сме кандидатствали за летището. Ние имаме производство, ние произвеждаме батерии. Ние имаме рециклиращи заводи, които да осигурят оловото за тия батерии. На нас ни трябват 50 000 тона олово, за да произведем 3 300 000 батерии, които да изнесем в 64 страни." - каза Атанас Бобоков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови