Съдът остави в ареста шестима от купонджиите-трафиканти, задържани на дунавски остров

OFFNews
31 юли 2019 в 15:36 | 1452 |0

Специализираният наказателен съд определи „Задържане под стража“ за шестима от осемте арестувани на 29 юли за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти и на жени с цел сексуална експлоатация, чийто участници са заподозрени и в извършването на серия палежи.

Другите двама от групата - две жени, са с „Домашен арест“, за да могат да гледат децата си, определи съдът.

Към наказателна отговорност за участие в групата са привлечени още две лица, които все още се издирват и предявяването на обвиненията им предстои.

Групата бе неутрализирана по време на „производствен“ банкет на видински остров на 29 юли при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР –Видин. Действията на разследващите са по сигнал, че същия ден групата планира да прекара група мигранти в Румъния с моторна лодка през Дунав.

Въпросните мигранти – трима мъже, три жени и три деца, бяха задържани на магистрала „Хемус“ в бус на път от София за Видин. При задържането на участниците в групата е иззета лодката, собственост на ръководителя, с която деветимата е трябвало да бъдат преведени на румънския бряг. Тя е специално изпълнение - с възможности да развива до 170 км/ч.

Ръководителят на групата е осъждан за убийство и е изтърпял 10 –годишно наказание.

Осъждани или с криминални регистрации са и повечето от участниците в групата.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !