Съдът остави в ареста задържаните за наркотици и подкупи полицаи от Седмо районно

OFFNews 17 октомври 2017 в 20:48 12967 0

Снимка pixabay

След тричасово заседание Специализираният наказателен съд остави в ареста Александър Цонев Станев и Еджевит Хюсеин Осман - полицаите от Седмо РПУ, обвинени за разпространение на наркотици и получаване на подкупи.

Съдът прецени, че са налице достатъчно доказателства – разпит на анонимен свидетел, както и протоколи за разпознаване на обвиняеми лица, подкрепящи тезата на обвинението.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд. Ако се стигне до обжалване или протест, делото е насрочено за 24 октомври от 10:00 ч.

Арест с белязани пари

Александър Цонев Станев и Еджевит Хюсеин Осман бяха задържани на 15 октомври 2017 г. при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

До задържането им двамата работели в районното управление по линия на противодействие на разпространението на наркотици. Служители на „Вътрешна сигурност“ обаче започнали да ги следят от юли 2017 г. по данни, че самите те разпространяват наркотици.

Двамата са задържани веднага, след като получили подкуп от 2000 лева, предварително „белязани“ от разследващите.

Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район.

Пълна конспиративност

Едновременно с това служителите събирали от всеки дилър по 2000 лева „такса спокойствие“ месечно.

Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани с арест, образуване на преписки и досъдебни производства.

Двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, се стараели да действат при пълна конспиративност.

Комуникирали с „подопечните“ дилъри единствено чрез интернет приложения и „прави“ телефони (използвани само за връзка между тях).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови