Съдът остави в килията задържания при граждански арест крадец

Даниела Добрева 27 юли 2020 в 16:30 5106 1

Софийският районен съд (СРС) наложи днес постоянна мярка за неотклонение на В.К.А. заради грабеж в локалното платно на спирката на "Плиска". Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Софийския градски съд, обясниха пред OFFNews от пресцентъра на СРС.

Историята е изключително любопитна и поучителна и подробно я разказахме в статията "Как станах свидетел на граждански арест". Разиграва се в нощта на 23 юли, когато В.К.А. грабва дамската чанта на жена, която чака рейс на спирката.

Крадецът опитва да избяга с колело, но шофиращ по локалното платно гражданин препречва пътя му, велосипедът се удря в колата, крадецът се претъркулва през покрива и побягва. Шофьорът на колата се втурва да ги гони, други случайни минувачи му помагат.

Малко по-късно крадецът е хванат и в крайна сметка се случва нещо необикновено - граждански арест. След минути идва и полицията и крадецът е предаден на органите на реда.

OFFNews ще продължи да следи развитието на нещата.

Сега на ход е прокуратурата, която да представи съответните доказателства по делото. А съдът да каже какво заслужава крадецът.

        

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови