Съдът отново разреши на Бенчо Бенчев да иде на преглед в Турция

OFFNews 08 юли 2020 в 11:57 2214 0

Районният съд в Бургас заседава за пореден път по делото на Бенчо Бенчев, обвинен за укривателство и държане на огнестрелни оръжия.

Защитата поиска съдът отново да позволи на Бенчев да напусне страната, за да отиде на преглед в Турция от 16 юли до 5 август. Адвокатите се аргументираха, че подсъдимият не се е възползвал от предходното разрешаване на съда да пътува до южната ни съседка, тъй като е трябвало да остане под 14-дневна карантина, когато се върне от прегледа. Защитата пледира това поведение на Бенчо Бенчев да бъде оценено от съдебния състав като уважително към правораздаването. 

Съдът разреши на подсъдимия да напуска многократно пределите на България за преглед и консултация в болница в Истанбул за срок на връщане до 29 септември.

За съда е безспорно, че до момента Бенчев има безупречно поведение, изцяло съобразено с целите на настоящия процес – разкриване на обективната истина. За своето разрешение съдът бе мотивиран от времевия период между двете уговорени посещения на лечебни заведения в Турция и задължителната 14-дневна карантина при евентуално завръщане през този период. Съдът отчете и периода, необходим на различните държавни органи да приведат в изпълнение настоящото разрешение на съда в случай, че определението влезе в сила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови