Съдът потвърди избора за кмет на варненския район Приморски

OFFNews 04 декември 2019 в 10:04 2227 0

Съдебен състав на Административен съд – Варна потвърди решение на Общинската избирателна комисия  с което е избрана Петя Проданова за кмет на Район „Приморски“, както и предхождащото го решение на ОИК за резултатите от първия тур. 

Производството беше образувано по жалба на Надка Йонова, в качеството й на кандидат за кмет на район „Приморски“, издигната от коалиция „Ние, Гражданите“. 

В мотивите си съдът сочи, че настоящото съдебно производство по оспорване на изборния резултат е контролно-отменително по своя характер и има за цел да се извърши проверка на конкретни нарушения, допуснати в изборния процес при определяне на изборните резултати, които да са толкова съществени, че биха довели до подмяна на действителния вот на избирателите, каквито твърдения не са наведени. В хода на производството нито едно от въведените в жалбата твърдения за незаконосъобразност на постановеното от ОИК - Варна решение не беше доказано.

Решението може да бъде обжалвано с касационна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови