Съдът пусна Маринела Арабаджиева под домашен арест. Делото срещу съпруга й спира заради висящо производство в Испания

OFFNews 28 май 2020 в 16:40 5046 3

Специализираният съд реши да бъде освободена незабавно Маринела Арабаджиева.

Делото срещу съпруга й Ветко Арабаджиев пък ще бъде прекратено заради висящо производство срещу него в Испания. Съпругата на бизнесмена ще бъде под домашен арест на адрес ул "Любата". Мярката за неоклонение "задържане под стража" за Ветко Арабаджиев е заменена също с домашен арест.

Съпрузите бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията. Няколко месеца по-късно КПКОНПИ запорира имущество на семейство за 310 млн. лв.

Обвиненията към тях са участие в организирана престъпна група за укриване на данъци, измами и пране на пари в периода 2013 г. - 2018 г. Ветко и Маринела Арабаджиеви отговарят на това, че в качеството си на хора, които осъществяват фактически действия и функции по управлението на търговски дружества, умишлено са склонили представляващи въпросните дружества да избягват установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – при воденето на счетоводството да използват документи с невярно съдържание, да потвърждават неистина в подадени данъчни декларации и да приспадат неследващ се данъчен кредит.

Днес съдът спря делото срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев, като причина за това е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест, издадена на 24 април 2020 г. Доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в организирана престъпна група за измами и пране на пари съдът върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения.

Спецсъдът отказа да измени паричните гаранции на Арабаджиев-син и други подсъдими по делото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

3

Пенчо бре

29.05 2020 в 07:11

И аз това си помислих, колега. Сигурно е кофти снимката, особено на жената. Все пак е вдъхновила за цял хотел на нейно име.

3767

2

Име на профила

29.05 2020 в 02:00

Не всеки е фотогеничен ама да си милионер и да изглеждаш така - не знам к'во да кажа.

Иначе личи, че са престъпници, и единственото, което ме дразни, е че заедно с Черепа са неудобни криминални лица на едно и партийни бушони горят, докато Боко си е там, а ЦвъЦвъ е оправдан с почетна пенсия.

Галеви в ЮАР, ЦвъВас в Сърбия, и т.н. и т.н.

17156

1

aviatora

28.05 2020 в 17:23

Поредната пародия на кадровикът от ДПС Гешев!!!
 
X

Подкастът на OFFNews