Съдът решава дали да върне уволнен директор начело на СМГ

OFFNews 26 януари 2018 в 07:00 17289 0

Антони Стоянов

Да се върне ли Антони Стоянов като директор на Софийската математическа гимназия? Отговорът на този въпрос зависи от Софийския районен съд, който днес заседава по делото му срещу заповедта за уволнението му. 

Съдът ще заседава от 9:30 ч. при открити врата.

Стоянов бе отстранен от СМГ през септември 2017 г., дни преди началото на учебната година и непосредствено след скандала с дисциплинарното уволнение на учителката по математика Петя Тодорова.

Тя пък бе отстранена дисциплинарно през юли с мотив, че като член на националната комисия на математическото състезание "Европейско кенгуру" е ощетила именно учениците от СМГ. Тогава заради спор между съорганизаторите - Съюзът на математиците в България и сдружението "Европейско кенгуру", явилите се при СМБ не бяха допуснати до националния кръг независимо от резултатите си. Тодорова заяви пред OFFNews, че не е можела да повлияе на това решение, но Стоянов не бе съгласен - тя е подписала протокола, защо, недоумяваше той. Скандалът се разви в още една посока, след като срещу учителката бе подаден и сигнал от членове на Училищното настоятелство към СМГ за финансови злоупотреби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови