Съдът решава за ареста на мъжа, чиито пет кучета разкъсаха човек

OFFNews 10 юни 2019 в 07:56 4925 1

Ще остане ли в ареста собственикът на петте кучета, които нахапаха до смърт 39-годишен мъж край село Владо Тричков, решава съдът днес. 

Йордан Карагьозов беше задържан за 72 часа в петък, след като се разбра, че неговите кучета от порода кане корсо са нападнали и убили живеещ наблизо мъж, припомня БНТ. Прокуратурата повдигна на собственика на животните обвинения по възможно най-лекия член от Наказателния кодекс - за това, че не е полагал грижи за тях и ги отглеждал без надзор. Според държавното обвинение няма данни за предумишлено убийство. 

Според Димитър Трифонов, - специалист по поведение на кучета, опасна порода няма. Кучетата започват да обслужват собствените си инстинкти, когато няма кой да се грижи за тях и да управлява живота им. Те проявяват агресия, когато няма лидер.

В пирамидална структура, ако няма човек, а застане куче, започват да се взимат кучешки решения. Трябва да сме силни лидери и кучето няма да проявява агресия, казва още Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12450

1

Alicante

11.06 2019 в 00:33

Разбира се, няма опасни породи, никак даже. Вчера чух за едни 5 пудела оставени без надзор които опитали да убият човек, и една болонка, а също и два пекинеза - били минали на кучешки инстинкти (както "експерта" ни обяснява), и тъкмо да убият човека - той им бил по един шут и ги пратил на майната си.

Е, друго си е да те нападнат 5 гладни мастифа кане корсо, големи кат телета, с усти да те глътнат целия, или 5 питбула,..ама не - няма опасни породи, всички са ангелчета,....

С такива експерти скоро няма да има законови ограничения срещу отглеждането на такива породи, които могат да убият човек, ако огладнеят, или нещо не са на кеф,...

Ами ако срещнат в такова състояние "експерта", той какво ще прави? Защо не ни обясни?