Съдът решава за гаранцията и свободата на жената до Божков, той обжалва своята мярка от ОАЕ

OFFNews 27 февруари 2020 в 09:01 2950 0

Снимка Архив

Апелативният специализиран наказателен съд ще решава да остане ли на свобода Елена Динева, жената на бизнесмена Васил Божков. 

Магистратите ще разглеждат и жалбата на намиращия се в Обединените арабски емирства Божков срещу наложеното му прокурорско задържане за 72 часа, съобщи БНР. Освен Божков, отмяна на задържането си е поискал и бизнес партньорът му Георги Попов.

За двамата отделно има искане от прокуратурата да бъдат екстрадирани по обвинения - Божков за ръководство, а Попов - за участие в организираната престъпна група, действала почти шест години.

Разследването срещу тях е задочно, а интересите им се защитават от назначени от прокуратурата служебни адвокати.

Постановлението за задържането им за 72 часа означава, че при отговор "да" от Обединените арабски емирства, при екстрадирането им от там Васил Божков и Георги Попов ще бъдат отведени директно в ареста.

Съпругата на хазартния бос бе задържана миналата седмица. След три дни в ареста спецсъдът я пусна на свобода срещу гаранция от милион и половина лева. Пред втората инстанция днес тя иска парите да бъдат намалени, а прокуратурата - да остане за постоянно в килията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови