Съдът в Ловеч отмени мярката домашен арест на собственичка на дом за стари хора

OFFNews 19 май 2020 в 21:13 3057 0

Окръжният съд в Ловеч отмени мярката домашен арест, постановена от Районния съд в Тетевен, на обвинената от прокуратурата в документни престъпления, присвояване на пари и нарушаване на противоепидемичните мерки по време на извънредното положение бизнесдама Станислава Главинова.

Главинова беше задържана на 8 май след акция на прокуратурата в къща за гости и дом да стари хора в село Добревци, община Ябланица, но след това тя беше освободена от ареста.

Съдът не уважи протеста на прокуратурата и отхвърли обвиненията срещу Станислава Главинова, тъй като според магистратите тя не е нарушила закона за противоепидемичните мерки.

Един от адвокатите на Главинова Владимир Маринов посочи, че "няма извършено никакво престъпление. Искат да ликвидират въпросния дом в село Добревци, за да се възползва друг от ситуацията и използват прокуратурата като бухалка“.

Според прокуратурата част от установените в дома за стори хора и къщата за гости са били без лични документи, а повечето и без договори за настаняване там.

„Как да нямат договори за настаняване, това са пълни глупости“, каза адвокат Виктор Велчев.

От прокуратурата бяха категорични, че въпреки решението на съда разследването по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови