Съдът върна книжката на Лютви Местан

OFFNews
22 април 2019 в 18:17 | 4367 |1

Кърджалийският съд върна шофьорската книжка на лидера на ДОСТ Лютви Местан, която му беше отнета след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. 

Съдът отмени постановлението на прокуратурата за отнемане на книжката на Местан. 

„В настоящия случай от събраните до момента данни по делото не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност, и в обжалваното постановление не е налице яснота извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на обвиняемия”, пишат от съда, цитирани от bTV.

Инцидентът стана на 14 април близо до прохода „Маказа”, при разклона за село Загорско. Според разследващите и близките на пострадалите Местан е отнел предимството на друг автомобил, в който се е возело цяло семейство. Политикът пък твърди, че другата кола се е движела в насрещното с голяма скорост и го е ударила челно. 

След катастрофата Местан беше арестуван и беше пуснат под гаранция от 10 000 лева. 

Преди дни обаче съдът отмени гаранцията с мотива, защото от прокуратурата не са представили доказателства за имотното състояние на лидера на ДОСТ. По-късно отново му беше наложена гаранция от 10 000 лева. 

Mayya

Рейтинг : 2575

22.04 2019 в 18:29 1
+ 3
- 0
Сега ще гледаме точно обратното на делото Иванчева - накрая съдът ще му се извини, а родителите на починалото дете ще му платят обезщетение за нанесени имуществени и морални вреди. И, разбира се, разноските по делото, да не забравяме заплатите на "правораздаването".