Съветничка на Борисов видяла омерзение в очите му, когато Нинова го обидила

Шефката на червените пък се стъписала, когато премиерът я нарекъл "Госпожа Лъжа"

OFFNews 21 май 2018 в 17:24 8981 3

Съветничка на Борисов видяла омерзение в очите му, когато Нинова го обидила

Обида и омерзение в очите. Това видяла съветничка на Бойко Борисов, когато той чул фразата, изречена от лидера на БСП Корнелия Нинова: "Крадецът вика: Дръжте крадеца".

Това стана ясно на заседанието по делото, което обедини два иска - на Борисов и Нинова. 

Премиерът съди лидера на БСП във връзка със събития, случили през март по време на предизборната кампания. Тогава Борисов се почувствал оклеветен от думите на Нинова в нейно тв интервю. Нинова от своя страна също съди Борисов – тя се почувствала обидена от това, че в свое телевизионно интервю Борисов казал, че тя е "Госпожа Лъжа" и освен това се обидила от това, че той бил казал, че тя е активист на СДС.

Искът на Борисов е за 26 000 лв., а на Нинова за 30 000 лв.

На днешното заседание в Софийския градски съд адвокатите на премиера и лидера на БСП бяха довели по двама свидетели, които разказваха как са се почувствали Борисов и Нинова, след като са чули тези изказвания, съобщава "24 часа".

Според съветника на Борисов Десислава Замфирова тя видяла "обидата и омерзението в очите на Борисов", след като чул думите на Корнелия Нинова. Почти през целия ден след предаването, в което участвала Нинова, се коментирало нейното изказване.

Шефът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов обяснил, че Борисов гледал предаването и бил много обиден. Казал на Николов, че не е очаквал Нинова да използва такива фрази, защото самият той винаги спорил с нея с цифри и аргументи, а не с обидни квалификации. Той се засегнал не само защото били отправени обидни думи към него, а и към позицията, която изпълнявал, въпреки че към този момент той не бил министър-председател. 

Съветникът на Нинова пък Бояна Бозаджиева разказала, че когато Нинова чула Борисов да я нарича "Госпожа Лъжа", в първия момент била много стъписана. Тази обида дошла в момент, в който Нинова давала всичко от себе си по време на предизборната кампания. 

Разпитан бе и началникът на кабинета на Корнелия Нинова Асен Рангелов. Той също обясни, че най-тежко било на Нинова, когато чула израза "Госпожа Лъжа", била в шок, на предизборни прояви хората я питали защо не защити името си.

Очаква се на следващото заседание по делото, което ще продължи на 8 октомври от 15.30 часа, като свидетел да бъде призована бившата министърка на околната среда и водите Ивелина Василева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

21.05 2018 в 23:33

Почувствах омерзение и обида и се стъписах като прочетох това. Хора, на тези им плащаме?!