Северин плаче в съда: Не мога да повярвам, че съм го направил. Каквото наказание ми дадат - това

OFFNews 19 октомври 2018 в 10:35 8069 3

Северин се разплака в съда: Не мога да повярвам, каквото наказание ми дадат

Снимка kiss13.net

Обвиненият за убийството на тв водещата от Русе Виктория Маринова се разплака в съда, където днес ще бъде гледана мярката му за неотклонение.

Северин беше окован с белезници и вериги през кръста и конвоиран от няколко служители на съдебната охрана. 

"Не мога да повярвам, че съм го направил", каза пред журналисти обвиняемият и се разплака. На въпрос какво какво наказание очаква, той отговори: "Каквото наказание ми дадат - това".

Той каза, че взима лекарства, но не знаел за какво са. "Да, ползвам, не знам защо са", отговори той.

Северин е обвинен за изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Той е задържан за 72 часа, като държавното обвинение иска постоянното му задържане в ареста.

По-рано днес стана ясно, че шестима служебни адвокати са отказали да поемат защитата на Северин. Според доведения му баща на Асен Георгиев младежът е признал пред майка си за убийството и съжалява. По думите му Северин, неговите брат и сестра "не са добре с главата" и доскоро пиели лекарства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

19.10 2018 в 14:01

...мръсния скот говори така заради защитната стратегия за да избегне заслуженото наказание....нищо му няма на тоя цигански пор,просто не знам защо му се връзвате...лекарствата не могат да те накарат да направиш тая мръсотия,в изключително редки случай,нелекувана параноична шизофрения може да отключи т.нар. първичен афект.Тук и дума не може да става за такова нещо....съдиите обаче ще почнат с лиготиите,че бил млад и било възможно да се поправи,такива скотове са непоправими,и са напълно ненужни на което и да е общество,камо ли на наш'то...

8500

2

Daniela_21

19.10 2018 в 13:14

@безпартийна, много крайно. Каква връзка има бедността с психиатричните болести? Че чак и въпрос на национална сигурност, то по тази логика, страните от Третия свят сигурно са снимачна площадка на всеки хорър, правен някога.
Че циганите масово са опасно невежи, сигурно доста хора ще се съгласят, но това не е сериозен довод, ако правиш паралел между тях и други етноси/народи...

11671

1

безпартийна

19.10 2018 в 11:10

Най-трагичното от признанието на доведения баща на Северин е, че Северин, брат му и сестра му не са "добре с главата". И съвсем не е ясно, колко ромски младежи са така. Фактът, че ромите се множат като зайци, без всякакви възможности за нормално отглеждане на децата, които израстват "не добре с главата", представлява особено голям проблем за сигурността на гражданите, и от там за сигурността на държавата. А единствените средства, които могат да променят "главата" на ромите е труд и образование. Държавата трябва да наложи, дори и силово, използването на тези средства.