Шефът на "Агромах": Цесията ни е законна. За 1 г. назад не дължим и 1 лев на държавата

OFFNews 15 март 2016 в 12:02 5938 2

Методи Бачев беше обвиняем за побой, но не беше осъден.

Снимка БГНЕС, 2011 г.

Методи Бачев беше обвиняем за побой, но не беше осъден.

"Спирам с оправданията и говоренето. Оставям всичко в ръцете на държавата и институциите. За 1 г. назад фирма "Агромах" не държи и 1 лев на НАП.

Не знам какво е буферна фирма. Нашите са действащи.

Цесията ни е законна."

Това заяви управителят на фирма "Агромах" Методи Бачев по повод започналото разследване на прокуратурата и ГДБОП в "Агромах" и "Пътища Пловдив". В съобщението на прокуратурата по повод специализираната операция се казва:

"Разследва се дейността на търговските дружества „Агромах“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД, двете с основен предмет на дейност строителство. Тези две дружества са регистрирали няколко свои дъщерни дружества, които участват като техни подизпълнители при изграждане на строителни обекти.

Дружествата от групата на „Агромах“ЕООД и дружествата от групата на „Пътища Пловдив груп“ АД ползват доставки от дружества, наречени „Буфери“ - „Кей пласт“ ЕООД и „Кей транс гео“ ЕООД. Чрез тези буферни дружества се осигурява документален поток, регулиращ задълженията за внасяне на ДДС на дружествата от строителните групи. По този начин се намалява дължимия от тях към държавния бюджет ДДС за внасяне. От своя страна буферните дружества ползват документален поток от друга група дружества с характеристиката на „липсващи търговски“ – регистрирани на лица с нисък социален статус, с цел функциониране на създадената схема на данъчна измама.

С ползваното данъчно предимство от страна на големите строителни фирми, щетата за фиска за една година и половина е 14 млн. лева избегнат за внасяне ДДС".

В коментар днес Бачев заяви:

"Това, което е направено, е законна цесия. Направили сме я с чистото съзнание и знаем какво се случва. Не сме заобиколили закона. Прокуратурата не ни разследва за това. Прокуратурата в официалния си сайт пише, че "Агромах" не е платила 14 милиона за минали периоди към хазната и ви показвам удостоверение за липса на данъчни задължения за тази една година, за която обяснява прокуратурата.

Не сме спечелили такива поръчки за ремонти на пътища, били сме подизпълнители на чужди компании. Това, което е написано, не е вярно.

Има атака срещу нас. Не знам кой стои зад нея. Единственото, което мога да му кажа, е, че му прощаваме. Ние сме възпитани, научени да се трудят и да изкарват парите си с работа, а не с театрални постановки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!