Шефът на Джи Пи Груп: Сатанизират ни. Разговорът ще продължи в съда

OFFNews 16 октомври 2018 в 08:37 8952 5

"Сатанизират ни и разговорът ще продължи в съда. Винаги сме спазвали законите в тази страна. Определени групи от хора, които имат определени интереси, ни сатанизират и ни вкарват в режим на карантина, изолират ни". Това заяви изпълнителният директор на строителната компания "Джи Пи Груп" Владимир Житенски.

След разследване на "Биволъ" прокуратурата започна проверка на дружеството, което спечели поръчки за десетки милиони левове по време на управлението на ГЕРБ, за злоупотреби с евросредства. Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че се разследва за пране на пари и физическо лице, свързано със строителната компания "Джи Пи Груп".

Държавното обвинение наложи и запор на паричен превод на 14 млн. евро от България към чужда банка във връзка с казуса "Джи Пи Груп". 

Владимир Житенски обясни, че компанията сама е решила да се оттегли от спечеления търг за изграждането на тунел "Железница", който е част от трасето на магистрала "Струма". България получи европейско финансиране за магистралата и ако не изпълни последната отсечка от трасето в срок, може да изгуби всички средства, получени за магистралата през последните години.

„Ние сами се отдръпнахме от проекта за строителство на тунел „Железница”, който е част от един голям проект за няколко милиарда. Ако ние не се отдръпнем и започнем да проявяваме некоректност към страната си, ще загубим всичките тези средства”, заяви Житенски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови