Шефът на ВКС не е подозирал за истинския сюжет на клипа от Съдебната палата

Г-н Панов, ако сте мъж, подайте си оставката, призова за пореден път член на ВСС

OFFNews 30 април 2020 в 12:33 14666 0

Драмата със скандалния клип, заснет в Съдебната палата, който доведе до искане на оставката на председателя на ВКС Лозан Панов - стопанин на сградата, стана повод за препирни и на днешното заседание на ВСС.

Панов обясни, че никой не е подозирал какво ще има в клипа, най-малкото, че в него ще се пропагандира дрога и ще се размахват оръжия. Той напомни, че съгласие за снимките е дал главният секретар на ВКС. Панов разказа какво е показала проверката на касационния съд по заснемането на клипа от договора между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС.

Във ВКС останали с впечатление, че сюжетът на американския филм "Да се ожениш млад" е романтична комедия. По договор снимките трябвало да се направят в партера на Съдебната палата и Зала 5, но по-късно операторите използвали и стълбището на сградата, както и фоайето на първия етаж.

На базата на романтичния сюжет, представен от "Ню Ърбън" главният секретар на ВКС сключил договора за наем за 800 лв. "След направен анализ на събраната информация по казуса председателят на ВКС счита, че съдът не е бил уведомен добросъвестно предварително за „радикалните творчески мутации“, които ще претърпи сюжетът в клипа към саундтрака на американския филм. Мнението на председателя на ВКС е, че той не е компетентен да дава оценка на художествената стойност на видеото, заснето в сградата на Съдебната палата", докладва Лозан Панов.

Той бе категоричен, че не би дал разрешение за снимки в сградата, ако продуцентите овреме са го информирали за истинския сюжет на филма.

Панов обвини охраната на Съдебната палата, че е допуснала повече от 16 души за участие в снимките, както е било по договор. Охраната е позволила на филмовия екип да влезе в неприлично облекло и да внесе реквизит - оръжията в клипа, и обемисти предмети, което е забранено.

Затова шефът на ВКС обяви, че заради нарушенията на договора съдът ще поиска продукцията да доплати за ползването на Съдебната палата още 2527 лв.

"Г-н Панов, ако сте мъж, подайте си оставката. Заради една бълха не бива да горим целия дюшек", призова съдия Севдалин Мавров за пореден път. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови