Ще води ли кампания Иванчева от килията - съдът решава утре

OFFNews 07 май 2019 в 09:53 4225 0

Апелативният спецсъд решава утре дали осъдените за подкуп на първа инстанция Десислава Иванчева и Биляна Петрова да излязат от килиите. 

Те бяха задържани в съдебната зала на 15 април, след като съдия Иво Хинов обяви, че има опасност двете осъдени да се укрият, тъй като "се ползват от подкрепа от определени части от обществото", които може да им помогнат да избягат от правосъдието. Заради присъдите от 20 и 15 години съответно за Иванчева и Петрова, те бяха откарани в Сливенския затвор. 

Иванчева е независим кандидат за евродепутат и - ако мярката й за неотклонение не бъде променена, ще трябва да води кампанията за вота на 26 май от килията. До 15 май тя е в МВР-болница, а на 25 април стартира кампанията си от Районния съд в столицата, където бе призована по дело за ПТП. 

Биляна Петрова е в арест в София, където - според обявеното от съпруга й във фейсбук, условията са ужасни, а тя е лошо психическо и физическо състояние. Във вторник ще пуснем молба да я преместят в болницата към затвора, обяснява Ясен Петров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови