Синът на Миню Стайков разбрал вчера, че го издирват от 4 месеца

OFFNews 28 януари 2019 в 16:59 4125 0

Снимка БГНЕС

Синът на Миню Стайков - Стайко, твърди в писмена молба от днес до Специализираната прокуратура, че е разбрал на 27 януари тази година, че се издирва с европейска заповед за арест.

Това съобщи пред журналисти прокурор Ангел Кънчев, след като стана ясно, че търсеният от „Интерпол” Стайко Стайков е постъпил тази вечер в „Пирогов”.

Синът на арестувания бизнесмен Миню Стайков влезе в списъка на международно издирваните през октомври 2018 г. след операция срещу производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления.

Снощи около 21 ч. такси е откарало Стайко Стайков до адреса, където е пребивавал заедно с неговите охранители. През нощта е бил прегледан от лекар, който обаче по никакъв начин не е уведомил полицията, отбеляза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

В ранните часове на деня екип на Спешна помощ е посетил адреса, където се е намирал Стайков. Лекарите установили, че той трябва да бъде откаран в "Пирогов" заради рана на главата, охлузвания и синини. При първоначалните прегледи синът на Миню Стайков разказал, че е бил отвлечен, като не уточнил кога точно се е случило това.

„Нямаме информация за извършено отвличане – не казвам, че не е станало, но от проведените беседи нямаме такива данни”, посочи главен комисар Ивайло Иванов. По негови думи по случая е търсена информация от близките на Стайков, които твърдели, че не са имали контакт с него, откакто е бил обявен за издирване.

Прокуртурата е назначила експертиза, която да установи актуалното здравно състояние на Стайко Стайков. След резултата обвинението ще реши дали ще поиска мярка "Задържане под стража" спрямо Стайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови