Синът на Миню Стайков разбрал вчера, че го издирват от 4 месеца

OFFNews
28 януари 2019 в 16:59 | 3344 |0

Синът на Миню Стайков - Стайко, твърди в писмена молба от днес до Специализираната прокуратура, че е разбрал на 27 януари тази година, че се издирва с европейска заповед за арест.

Това съобщи пред журналисти прокурор Ангел Кънчев, след като стана ясно, че търсеният от „Интерпол” Стайко Стайков е постъпил тази вечер в „Пирогов”.

Синът на арестувания бизнесмен Миню Стайков влезе в списъка на международно издирваните през октомври 2018 г. след операция срещу производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления.

Снощи около 21 ч. такси е откарало Стайко Стайков до адреса, където е пребивавал заедно с неговите охранители. През нощта е бил прегледан от лекар, който обаче по никакъв начин не е уведомил полицията, отбеляза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

В ранните часове на деня екип на Спешна помощ е посетил адреса, където се е намирал Стайков. Лекарите установили, че той трябва да бъде откаран в "Пирогов" заради рана на главата, охлузвания и синини. При първоначалните прегледи синът на Миню Стайков разказал, че е бил отвлечен, като не уточнил кога точно се е случило това.

„Нямаме информация за извършено отвличане – не казвам, че не е станало, но от проведените беседи нямаме такива данни”, посочи главен комисар Ивайло Иванов. По негови думи по случая е търсена информация от близките на Стайков, които твърдели, че не са имали контакт с него, откакто е бил обявен за издирване.

Прокуртурата е назначила експертиза, която да установи актуалното здравно състояние на Стайко Стайков. След резултата обвинението ще реши дали ще поиска мярка "Задържане под стража" спрямо Стайков.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !