След проверка на 38 аптеки в София - 12 акта и 8 предписания

OFFNews 31 март 2020 в 15:55 14771 2

Дванайсет акта за административни нарушения и 8 предписания са били издадени днес при проверка на търговски обекти за установяване на противозаконна дейност с оглед усложнена епидемична обстановка в страната и въведеното извънредно положение. Разпореждането за нея е от Софийската градска прокуратура.

Сред констатациите в обобщената справка фигурират установени несъответствия между касова наличност и фискална памет, извършване на продажби на лекарствени продукти от лица без необходимо образование и липса на цени върху изложените артикули.

Целта на проверката, обхванала 38 аптеки, е да се пресекат недобросъвестни практики и спекулативни действия, както и превенция срещу незаконно облагодетелстване по време на извънредна ситуация при обявена пандемия.

Контролните органи, отговарящи за извършване на възложената от СГП съвместна проверка, са Столична дирекция на МВР, Столична регионална здравна инспекция, Комисия за защита на потребителите, Териториална дирекция на Национална агенция за приходите. Във фокуса им са били търговските обекти от аптечна мрежа, складови бази и дрогерии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

31.03 2020 в 21:27

А, значи не става дума за аптеки, а за "дрогерии". Новото търговско менте.

14469

1

случайно прочетох

31.03 2020 в 17:16

Тия се чудят как да пречат.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!