Следователят Бойко Атанасов: Прокурорите по КТБ получиха кариерни бонуси

OFFNews 05 февруари 2018 в 15:08 18019 2

"По делото (КТБ - бел.ред.) очевидно всички действащи тогава прокурори и следователи са получили своя кариерен бонус. Иван Гешев е назначен за ръководител на Специализираната прокуратура, другият прокурор (Евгени) Стоянов е назначен за зам.-министър на правосъдието. Един от следователите - Нели Тодорова, е назначена за шеф на следствения отдел на Специализираната прокуратура. Другият следовател Иван Иванов беше преместен със съпругата си в Специализираната прокуратура по заповед на Сотир Цацаров. Общо взето цели семейства се пренесоха там".

Това разказа следователят от следствения отдел към Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов пред Сашо Диков в ефира на Би Ай Ти.

Атанасов каза още, че е станал мишена на "канонада от проверки" след участието му в предаването на Люба Кулезич по повод визитата на руския главен прокурор Юрий Чайка. 

"Всички ресурси, които могат да се използват със заповеди, са мобилизирани във връзка с това какво съм искал да кажа, защо съм го казал, защо съм изразявал личното си мнение", каза още той.

Според Бойко Атанасов проверките срещу него са заради нещата, които е оповестил за прокурора по делото КТБ Иван Гешев:

"В предаването на г-жа Люба Кулезич загатнах за неща, които са свързани с прокурора Иван Гешев. Бях казал за неща, които са смущаващи като пазарлъци с организирани престъпни групи, срамни споразумение"

Следователят Бойко Атанасов разкри още, че на 7 ноември е предоставил цялата информация на Върховната касационна прокуратура по отношение на конкретните факти около дейността на прокурора Иван Гешев. До ден днешен Атанасов не е уведомен да са предприети действия по отношение на това лице.

Преди време Бойко Атанасов даде поредица от интервюта пред "Биволъ", в които обвини главния прокурор Сотир Цацаров, че има "шпицкоманда" в Софийска градска прокуратура и че използва проверки срещу "неивестен извършител" като компромати срещу политици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

2

Emigirl

06.02 2018 в 13:17

Едно не може да му се отрече на Василев...много е щедър откъм подкупи

12284

1

Kristiano789

06.02 2018 в 11:34

писна ми от това дело КТБ, постоянно нещо се отлага, все се намират причини и минаха сто години...кога ще има някакви конкретни резултати, наказани. айде, малко по-сериозно, тва си беше кражба за милиони, не е нещо дето може да бъде потулено така лесно. явно обаче се опитват да го потулят