Собственикът на ТАД Груп вече е на свобода

OFFNews 27 февруари 2020 в 15:00 5577 2

Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат на свобода срещу 100 000 лв. парична гаранция. Решението е взето на 12 февруари от спецсъда, а прокуратурата не е протестирала пред по-горна инстанция. Така паричната гаранция е влязла в сила, съобщи БТА.

Тодоров е обвинен за ръководител на престъпна група, в която са били и Георги Янков и Кристиян Бойков. Арестът му стана, след като той доброволно се върна от Канада, а задържанията бяха по повод кибератаката срещу НАП.

В края на юли миналата година на сочения за извършител на атаката Кристиян Бойков, на изпълнителния директор на Тад Груп и на нейния собственик бяха повдигнати обвинения във връзка с хакерската атака срещу НАП, при която изтекоха лични данни. Тодоров бе обвинен като подбудител на Бойков за неговите действия.

За собственика на компанията беше издадена европейска заповед за арест, след като не е бил открит на адреса му в България. 

"Сега чета, че ме определят и за кебиртерорист. Не знам как се случи това. Ние вече 3-4 години се опитваме да подобряваме сигурността и на частни, и на държавни институции", коментира тогава Иван Тодоров.

На въпрос в какви отношение е с Бойков Тодоров отговори, че е зает и пътува много, а в офиса стои само по няколко часа на седмица.

Иван Тодоров обави още, че е учредител на ГЕРБ.

На 1 август м.г. специализираната прокуратура огласи част от доказателствата по разследването за кибертероризъм срещу собственика на ТАД Груп, търговския директор във фирмата Георги Янков и 20-годишния служител Кристиян Бойков. Те съдържаха снимки на файлове от компютри, телефон, както и стоп кадри от охранителни камери в ТАД Груп с обяснителни бележки.

На няколко пъти Тодоров бе прибиран и пускан на свобода. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

27.02 2020 в 16:40

Радвам се!
Значи ще ни съди за по-малко пари.

7800

1

Брок

27.02 2020 в 15:14

Решението е взето на 12 февруари от спецсъда???

Сутринта като станах малко махмурлия и пих една бира ми направи впечатление, че днес е 27 февруари???

Оти Гешев и Сийка си мълчат 15 дни, че шефа на ТАД е пуснат??? Или това не е правилната новина?!