Спецпрокуратурата поиска задържане под стража на Маринела Арабаджиева

OFFNews | 31 май 2019 в 11:37 | 1540 |2

Специализираната прокуратура поиска ареста на Маринела Арабаджиева. Днес тя внесе искането за налагане на мярката "задържане под стража" в Специализирания наказателен съд.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май и ѝ бяха повдигнати обвинения. Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (при условията на съучастие и в рамките на продължавано престъпление), както и изпиране на пари. На разпита тя е отказала да дава обяснения. 

Според прокуратурата е налице обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъпленията, за които е привлечена към наказателна отговорност, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако спрямо нея бъде определена по-лека мярка.

В началото на септември зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че при обиски в хотелите "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив на сем. Арабаджиеви са били открити над 10 милиона лева в брой - в куфари, кутии, сейфове, касетки в банки.

Маринела Арабаджиева бе върната у нас 25 дни след екстрадицията на съпруга ѝ. Двамата бяха задържани в Барселона след няколкомесечно издирване с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. От няколко месеца в ареста е техният син Вълчо, който е привлечен към наказателна отговорност за данъчни престъпления и пране на пари. 

Препоръчани материали
случайно прочетох

Рейтинг : 4009

31.05 2019 в 18:15 2
+ 0
- 0
Не им е лесно и на полицаите.Трябва да са много смели да задържат това нещо! ;–)

До безпартийна
31.05 2019 в 12:35

:–))))))))))))) Има ли мазни сълзи???
безпартийна

Рейтинг : 665

31.05 2019 в 12:35 1
+ 6
- 0
Така става само ако не си платил достатъчно на когото трябва. Иначе си чист като сълза като Делян Пеевски, например.