Спецпрокуратурата повдигна обвинения на Миню Стайков и още 7 души

OFFNews 06 септември 2018 в 17:07 4725 2

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков и още седем души за участие в група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Обвинения са повдигнати на М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д., съобщиха от прокуратурата.

Първите два инициала са на Миню Стайков и сина му Стайко Стайков, а третият е на сина на кмета на Карнобат – Иван Димитров. Стайко Стайков е обявен за издирване и обвиненията му са задочни.

На Стайков са повдигнати обвинения и за вторични престъпления - избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери, съобщи БНТ.

В рамките на деня обвиненията ще им бъдат предявени.

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Миню Стайков беше разпитван в продължение на два часа в СДВР днес. 

В сряда сутрин разследващи влязоха в офиси на "Винпром Карнобат", "Сис Индустрийс" и "Топаз Мел". Това е вторият удар срещу крупен бизнесмен у нас само за седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови